Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;




ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΑΔΙ…¸¸.•*¨*
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

Εάν μια κοπέλα πει στο παλικάρι της, πόσο πολύ τον αγαπά και τον αγκαλιάσει, φαντάζεστε πόσο σφιχτά θα της ανταποδώσει κι εκείνος αυτό το αγκάλιασμα;
Είναι γιατί νιώθει την αγάπη που παίρνει και θέλει να ανταποδώσει αυτήν την αγάπη πιο έντονα πίσω σ’ αυτήν την κοπέλα που αγαπά!

Αυτό δεν κάνει η γυναίκα σύζυγος στον άντρα, όταν νιώθει πραγματικά την αγάπη;
Το ίδιο κάνει και ο άντρας στη γυναίκα. Θέλει να ανταποδώσει αυτή την αγάπη.

Το ίδιο δεν γίνεται και με τα παιδιά όταν πάνε να αγκαλιάσουν τους γονείς; Κάθε γονιός ανταποδίδει πιο σφιχτά και πιο ένθερμα το αγκάλιασμα στο παιδί τους.

Και τι διαφορετικό νομίζετε λοιπόν, ότι κάνει ο Θεός;

Την ώρα που εσύ μετανιωμένος θα Του πεις γλυκά λόγια προσευχής μέσα από την καρδιά σου και ιδιαίτερα τη λέξη «Σ’ αγαπώ!», Εκείνος τι νομίζεις, θα σε αρνηθεί;
-Νομίζεις ότι θα σε αφήσει, θα σε εγκαταλείψει;
Έχεις την αίσθηση ότι θα σκεφτεί τα προηγούμενα λάθη που έχεις κάνει στη ζωή σου και θα σε διώξει;
Ποιος είπε τέτοια πράγματα ότι ο Θεός, διώχνει το παιδί Του, επειδή έχει κάνει λάθη στη ζωή του;
Απεναντίας τότε Του δίνεται η μεγαλύτερη ευκαιρία σαν Πατέρας στοργικός και σαν Μάνα γλυκιά, να καθαρίσει το παιδί από τις βρωμιές του, να το λαμπρύνει, να του βάλει τις πούδρες, να του βάλει τις κολόνιες, να το στολίσει με τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και να το ξαναγκαλιάσει.
Θα το βάλει μέσα στην αγκαλιά Του, να το χαρεί, όπως χαίρεται η μάνα όταν καθαρίζει το βρώμικο μωρό της.

Μήπως αμφιβάλλετε για το χάδι του Θεού;

Μήπως αμφιβάλλετε για την αγκαλιά του Θεού;


Μήπως αμφιβάλλετε, ότι στο μυστήριο της Μετανοίας μπορεί να σας συγχωράει όλα τα λάθη και τις αμαρτίες σας;

Εκείνος περιμένει απλά από σας, με τη ζωή σας, με τα λόγια σας, με το χτυποκάρδι της καρδιά σας, να πάρει αυτό που είναι το πιο πολύτιμο δώρο, που ο Ίδιος έδωσε, την λατρεία της καρδιάς σας. Γι’ αυτό μην ντρέπεστε!

Εκτός από τις καθιερωμένες προσευχές της Εκκλησίας μας, μάθετε και να Του μιλάτε απλά, γλυκά, στοργικά και τρυφερά, μέσα από τα βάθη της καρδιάς: «Σ’ αγαπώ, Θεέ μου, γιατί είσαι ο Θεός της καρδιάς μου! Γιατί είσαι ο Βασιλιάς μου!».
Μην φοβάσαι όσα λάθη και αν έχεις κάνει. Μπες βαθιά μέσα εκεί στην καρδιά Του και πες του: «Εσύ, που είσαι η Μάνα μου και ο Πατέρας μου, καθάρισε με από τα λάθη μου και κάνε με πάλι κάτασπρο».

Έπειτα, πλησίασε στο μυστήριο της Μετανοίας και Εξομολογήσεως.

-Εκείνος, ξέρετε τι λέει; «Αν και τα αμαρτήματά σας είναι τόσα πολλά και οι ακαθαρσίες σας τόσες μεγάλες, Εγώ σαν το χιόνι θα λευκάνω την ψυχή σας, με της αγάπης Μου το χάδι και με της ευσπλαχνίας Μου την τρυφερότητα».

Αυτός είναι ο Θεός μας! Αυτός είναι ο Χριστός μας! Αυτός είναι ο Θεός Πατέρας μας! Φωνάξτε Τον έτσι!
Αν δεν έχετε καταλάβει μέχρι σήμερα, πως Τον λένε τον Θεό, φωνάξτε Τον «Ευσπλαχνία» και θα σας ακούσει, γιατί μόνο Αυτός είναι η Ευσπλαχνία!

Πόσες φορές στέκομαι μπροστά Του και λέω:
-Πώς να Σε φωνάξω;
Θα Σε φωνάξω με αυτό που Σε ξέρω, με αυτό που εκδηλώνεις την αγάπη Σου, με αυτό που αγγίζεις τους αμαρτωλούς, με αυτό που μας κλείνεις μέσα στην καρδιά Σου:


«Έλα γλυκιά Ευσπλαχνία! Έλα γλυκιά Λατρεία!»

Αυτός είναι ο Θεός μας!

(απόσπασμα από κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)
________________________

«ΔΙΑΡΡΗΞΑΤΕ ΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΤΕ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΥΜΩΝ ΟΤΙ ΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΤΙΡΜΩΝ ΕΣΤΙΝ ΜΑΚΡΟΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΩΝ ΕΠΙ ΤΑΙΣ ΚΑΚΙΑΙΣ» (Ιωήλ 2, 13)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ