Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!



«ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»
Η μνήμη της τιμάται στις 22 Ιουλίου

Η Μαρκέλλα, το μικρό αυτό κοριτσάκι, έμεινε ορφανό σχεδόν από τα γεννοφάσκια του. Η ευσεβής χριστιανή μητέρα της, πέθανε μικρή και την άφησε μόνη με τον ειδωλολάτρη πατέρα της. Αυτός ο πατέρας, όταν έμαθε ότι η κόρη του έγινε χριστιανή, φρόντισε να γίνει τέρας αντί πατέρας.
Βλέπεις η διαφορά πατέρας και τέρας είναι μόνο δύο γράμματα. Την κυνηγούσε για να ασελγήσει πάνω στην κόρη του, σ’ αυτό το μικρό κοριτσάκι!
Ήταν τόσο όμορφη, τόσο σεμνή, τόσο γλυκιά, τόσο αθώα, που έκαιγε με την προσευχή της τους δαίμονες. Όταν γονάτιζε αυτό το μικρό το κοριτσάκι για να προσευχηθεί, τα μάτια της έτρεχαν από έρωτα και από αγάπη για τον Χριστό και έκανε τον ουρανό να συγκινείται. Αλλά έκανε και τους διαβόλους να φοβούνται, οι οποίοι ξέρετε τι έκαναν;

Μπήκαν μέσα στον πατέρα της, τον έκαναν όργανο του Εωσφόρου και άρχισε να την κυνηγάει, για να την ατιμάσει. Η Αγία εγκατέλειψε το σπίτι της, έφυγε στο βουνό και κρύφτηκε σ’ έναν βάτο. Εκεί την βρήκε ο πατέρας της μετά από υπόδειξη ενός βοσκού.
Για να την αναγκάσει να βγει από την βάτο, έβαλε φωτιά.
Η Αγία έτρεξε προς τη θάλασσα προσπαθώντας να σωθεί. Ο πατέρας της τότε, έπιασε το τόξο και την χτύπησε με ένα βέλος. Με τα αίματα στο κορμί της αυτό το κοριτσάκι, συνέχισε να τρέχει κοντά στη θάλασσα. Βλέποντας πλέον ότι οι δυνάμεις της την εγκατέλειπαν και με τον κίνδυνο ορατό να ατιμαστεί από τον πατέρα της, τις τελευταίες στιγμές της ζωής της, προσευχήθηκε στο Θεό της:
«Χριστέ μου, το σώμα μου και η ψυχή μου ανήκουν σ’ Εσένα, τον πολυαγαπημένο μου Νυμφίο. Άνοιξε ένα βράχο για να κρυφτώ μέσα».
Πράγματι, εκείνη τη στιγμή άνοιξε ένας βράχος και έκλεισε όλο το σώμα της Αγίας, εκτός από το κεφάλι και τα στήθη της. Ο πατέρας της, αφού προσπάθησε να την βγάλει από τον βράχο χωρίς αποτέλεσμα, αφού έκοψε πρώτα τους μαστούς της, στην συνέχεια την αποκεφάλισε. Το αίμα της χύθηκε πάνω στα βραχάκια. Μέχρι σήμερα οι πέτρες εκεί, είναι ερυθρού χρώματος από το αίμα που βγήκε από το αγιασμένο κεφάλι της.

-Τι της πήρε ο πατέρας της;
Τα στήθια που τα έκοψε και το κεφάλι της.
-Τι κέρδισε ο ουρανός;
Έναν Άγγελο μεγάλο!
-Τι κερδίσαμε εμείς οι άνθρωποι;
Έναν Άγγελο στη γη να μας προστατεύει!
Πόσα θαύματα αλήθεια έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα η Αγία Μαρκέλλα και συνεχίζει να επιτελεί!

-Δεν αξίζει τον κόπο να βάλουμε αυτό το κοριτσάκι, την Μαρκέλλα, μέσα στην ουράνιά μας οικογένεια, για να μας βοηθάει;
Πολύ περισσότερο που ξέρει η ίδια από τους πολέμους τους σαρκικούς, που έχουμε όλοι οι άνθρωποι, και οι άντρες και οι γυναίκες.
-Δεν αξίζει τον κόπο να την φωνάζουμε και να λέμε:
«Μαρκέλλα μου, γλυκό μου κοριτσάκι, γλυκέ Άγγελε του ουρανού, βοήθησέ μας στους πολέμους που έχουμε από τον σατανά και ιδιαίτερα με τους σαρκικούς πολέμους. Βοήθησέ μας και απάλλαξέ μας με τις ικεσίες σου».
Βάλτε την λοιπόν και την Μαρκέλλα μέσα στην ουράνιά σας οικογένεια!

(απόσπασμα από κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ