Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

79. Ο ΓΛΥΚΥΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Ο ΓΛΥΚΥΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το μικρό κοριτσάκι που γιορτάζει σήμερα το λένε Αικατερίνα. Μια κοιτώ τον Ιησού, που με άπειρη θεϊκή ηδονή περιβάλλει την μικρή Του νυφούλα και από την άλλη βλέπω την μικρή του κόρη γονατιστή να θυμάται αυτό που έγινε τότε.
Αυτή η δεκαοχτάχρονη κοπέλα, ήταν τόσο έξυπνη και τόσο όμορφη που ονομάστηκε πάνσοφη. Μπροστά στην σοφία της δεν μπορούσαν να σταθούν όλοι οι τότε σοφοί της εποχής και μπροστά στην ομορφιά της δεν υπήρχαν ζωγράφοι να μπορέσουν να μεταφέρουν αυτήν την θεϊκή οπτασία που εκφράζετο πάνω στο πρόσωπο της. Πολλοί την θεωρούσανε επίγεια θεά και άλλοι την έβλεπαν σαν όραμα θεϊκό, για την καλοσύνη της, για την ευγένεια της, για την αρχοντιά της. Το μεγαλείο της ψυχής της έφτανε σε τέτοιο σημείο, που προκαλούσε τον θαυμασμό όλων των ανθρώπων της εποχής της. Αργότερα εκστασιασμένος ακόμα και αυτός ο αυτοκράτορας, ζητά να διώξει την γυναίκα του για να ζητήσει από την Αικατερίνη να την κάνει αυτοκρατόρισσα. Πόσοι και πόσοι δεν γονάτισαν στο μεγαλείο αυτής της κοπέλας!

Θείο όραμα αλλάζει τη ζωή της

Εδώ όμως είναι το δράμα της ψυχής της. Να ξέρει η πάνσοφη ότι σπούδασε όλη την σοφία της εποχής εκείνης, να έχει τόση γνώση, μα η ψυχή της να είναι άδεια. Και αυτό γιατί ακόμα δεν γνώριζε τον ένα και αληθινό Θεό. Επικαλείται τους θεούς του Ολύμπου και όλους τους ψεύτικους θεούς, να της πουν τι είναι εκείνο που της λείπει για να γεμίσει η καρδιά της. Ρωτούσε τον ουρανό, τι πρέπει να κάνει για να αλλάξει η ζωή της, να γίνει ευτυχισμένη, να νιώσει την υπέρτατη ηδονή που ποθεί ο κάθε άνθρωπος. Ρωτούσε τους σοφούς, διάβαζε βιβλία, ικέτευε να γνωρίσει την αλήθεια, αλλά απάντηση δεν έπαιρνε.
Ένα όραμα όμως της άλλαξε τη ζωή! Άκουγε για τους Χριστιανούς και για τα μαρτύρια τους, αλλά η ίδια ήταν μπερδεμένη. Έλεγαν τόσα πολλά άσχημα πράγματα για τους Χριστιανούς, που δεν μπορούσε κανείς από τους μεγάλους ηγέτες εύκολα να τους πιστέψει. Και αυτή δεν ήταν μια τυχαία γυναίκα. Ήταν πριγκιπική η καταγωγή της.
Μια μέρα λοιπόν ο ουρανός την βλέπει γονατιστή να δακρύζει και να ικετεύει: «Αχ, πόσο θα ήθελε η ψυχή μου να γνωρίσει την αλήθεια! Ποια είναι όμως αυτή η αλήθεια;»  
Ένα όραμα αλλάζει τότε τη ζωή της! Βλέπει μια πανέμορφη γυναίκα να κρατάει ένα Βρέφος, ένα μικρό Παιδί. Το παιδί αυτό έμοιαζε να είναι Βασιλιάς και η μητέρα Του Βασίλισσα. Σαν κοίταξε αυτή τη γυναίκα, ένιωσε τέτοια δύναμη αγάπης από κείνη λες και ήθελε να την κλείσει μέσα στην καρδιά της σαν μανούλα στοργικιά. Ένιωσε να τσιμπάει την καρδιά της τέτοια φοβερή μητρική αγάπη εκ μέρους αυτής της υπέροχης Βασίλισσας, που ούτε καν η μάνα της ποτέ δεν της είχε χαρίσει αυτή την στοργή.
Όταν γύρισε να δει το μικρό Παιδί που κρατούσε στην αγκαλιά της, είδε δυο μάτια γλυκά, τόσο τρυφερά, τόσο στοργικά, τόσο θεϊκά ερωτικά να την κοιτούν, που νόμιζε ότι η ψυχή της χανόταν μέσα σε αυτήν την παιδική καρδούλα. Αυτή την καρδιά που ένιωθε ότι θα μπορούσε να κλείσει μέσα της όλο τον κόσμο. Θέλησε τότε να πάει να κλειστεί και εκείνη στην καρδιά Του. Πλησίασε κοντά και ένιωσε το χαμόγελο αυτής της υπέροχης Βασίλισσας να την αγγίζει. Με θάρρος παιδικό, γιατί ήταν ένα γλυκό παιδί, πλησίασε ζητώντας της απλά να κρατήσει και αυτή μέσα στην αγκαλιά της το παιδί αυτό. Και η υπέροχη Βασίλισσα, με  πολύ τρυφερότητα γύρισε στον Γιό της για να Του μεταφέρει την επιθυμία αυτής της γλυκιάς κόρης.
Συναντήθηκαν τα μάτια ενός γλυκού παιδιού, του Γιού αυτής της Βασίλισσας, με τα μάτια αυτής της κόρης. Μέσα από τα μάτια Του ένιωσε να παίρνει, όχι απλώς την γλυκύτητα της παγκόσμιας αγκαλιάς που θέλει να αγκαλιάσει τα πάντα, αλλά και όλη την δροσιά της απειρότητας του καταγάλανου ουρανού, που ψάχνεις να δεις ποιο είναι το τέρμα του. Αυτήν την απειρότητα ένιωσε μέσα από τα καταγάλανα γλυκά μάτια αυτού του Αγοριού, που θέλησε να μπει μέσα εκεί και να χαθεί ολόκληρη, αναζητώντας την τέλεια ευτυχία μέσα σε αυτόν τον θεϊκό έρωτα.
Όμως το αγοράκι αυτό, την κοίταξε τότε γλυκά και παραπονεμένα και γύρισε στη Μαμά Του λέγοντας της: «Δεν μπορώ μανούλα να μπω στην αγκαλιά της, γιατί δεν Με αγαπάει». Εκείνη τρόμαξε και είπε: «Πως είναι δυνατόν να μην αγαπώ αυτό το μικρό αγοράκι;  Ποιος θα μπορούσε να μην αγαπάει αυτό το μικρό Βρέφος που βρίσκεται στην αγκαλιά αυτής της Βασίλισσας;»
Εκείνο όμως με ένα παράπονο γλυκό, που λες και έσταζε πόνο, την κοίταξε ακόμα πιο βαθιά μέσα στα δικά της γλυκά ματάκια. Και τότε τα μάτια αυτής της μικρής υπέροχης κοπέλας, της Αικατερίνης, άρχιζαν να στάζουν μυροβόλα δάκρυα. Έσταζαν δάκρυα από θλίψη και πόνο για την άρνηση αυτού του παιδιού να έλθει στην αγκαλιά της, τα οποία όταν έπεφταν κάτω ευωδίαζαν σαν το πιο πολύτιμο μύρο!

Νύμφη του Θείου Βρέφους

Το όραμα χάθηκε και εκείνη απόμεινε να αναζητάει αυτό το μικρό αγόρι, που ενώ ήθελε να κρυφτεί μέσα στην αγκαλιά της και το ήθελε και η ίδια να το κρύψει σαν Μωρό μέσα στην δική της τρυφερή αγκαλιά, αυτό δεν έγινε εφικτό. Τότε άρχισε την αναζήτηση και αυτή η αναζήτηση την έκανε να μάθει περισσότερα για την Βασίλισσα των Ουρανών και για τον Υιό του Θεού, τον μικρό Ιησού. Ένας ευλαβής ασκητής την βοήθησε να καταλάβει την αξία που έχει ο Πρίγκιπας αυτός του ουρανού, που επρόκειτο να γίνει και ο Πρίγκιπας της δικιάς της καρδιάς. Ο υπέρτατος έρωτας της ψυχής της.
Τον αναζήτησε νοσταλγικά και με πολλά δάκρυα μέχρι την ημέρα εκείνη που Τον ξαναείδε στην αγκαλά αυτής της γλυκιάς Μάνας, να της απλώνει αυτή τη φορά τα χεράκια και να την φωνάζει για να μπει αυτό το υπέροχο Μωρό στην δική της αγκαλιά. Εκείνη άνοιξε την αγκαλιά της τρισευτυχισμένη γι’ αυτό το γεγονός. Τον κράτησε σφιχτά, Τον γέμισε με τα χάδια και τα φιλιά της, όπως έκανε και η δικιά του η Μανούλα και από τότε δεν Τον άφησε ποτέ από την αγκαλιά της. Το μόνο που έκανε και κάνει από τότε είναι να κηρύττει σε όλο τον κόσμο αυτό το υπέροχο αγόρι, τον μικρό Ιησού, που θέλει, που αναζητά, που ποθεί πάρα πολύ, να βρει γλυκές μητρικές καρδιές σαν της νύμφης Του Αικατερίνης, για να μπει βαθιά μέσα εκεί και να γαληνέψει, πριν τον δεύτερο μεγάλο διωγμό Του που έρχεται πάρα πολύ σύντομα.
Η Αικατερίνη, η νύμφη του Ιησού, δέχεται τότε το πιο πολύτιμο Του δώρο, το δαχτυλίδι του αρραβώνα, ακούγοντας την γλυκιά φωνή Του:
«Από τώρα θα είσαι η πολυαγαπημένη Μου νύφη! Θα είσαι αυτή που θα Με κρατάς στην αγκαλιά σου σφιχτά και τρυφερά! Θα είσαι εσύ που θα Με γεμίζεις με τα χάδια σου και τα φιλιά σου! Θα είσαι εσύ που θα κηρύξεις σε όλο τον κόσμο και θα πεις σε όλους τους ανθρώπους ότι ο μικρός Ιησούς, ο Βασιλιάς και ο Έρωτας σου, είναι αυτός ο Παντοκράτορας, ο Παντοδύναμος, Ένας με τον Θεό Πατέρα, που αναζητάει καρδιές για να μπει μέσα σε αυτές και να τις κάνει Βασίλειο Του».
Και το έκανε αυτή η μικρή κόρη. Σε όλο τον κόσμο κήρυξε το μεγαλείο της αγάπης και της λατρείας αυτού του Αγοριού, που σαν άνθρωπο τον έβλεπε μικρό αγόρι, αλλά σαν Θεό Τον ένιωθε ένα με τον Θεό Πατέρα Του.

Η Αγία Αικατερίνη αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της ζωής της

Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλείο του Θεού; Ο Θεός Πατέρας που αναζητάει τον καθένα να γίνει ένα μ’ Εκείνον, καταλάβαινε την αγωνία των ανθρώπων, που έχοντας ήδη πάνω στο σώμα τους πολλά λάθη δεν θα μπορούσαν να νιώσουν νοητικά αυτό που θα επιθυμούσαν, μα που και ο Ίδιος επιθυμεί: να γίνει ένα ο Πατέρας με τα παιδιά Του. Να γίνει ένα ο Θεός με τα σπλάχνα Του. Γι’ αυτό και  αφήνει να ξετυλιχτεί το μεγαλύτερο μυστήριο των αιώνων, ο Γιός Του να γίνει άνθρωπος! Και τι άνθρωπος; Ένα μικρό Βρέφος στην αγκαλιά μιας γυναίκας, που Τον φώναζε: «Γιέ μου αγαπημένε και Θεέ μου».  
Αυτό το έκανε και για έναν άλλο λόγο, για να μιμηθούν άπειρες μητέρες αυτό που έκανε η γλυκιά μητέρα Του, να Τον βάλουν δηλαδή και αυτές στην αγκαλιά τους και να τον έχουν σαν Γιό τους και Θεό τους.
Αυτό το μυστήριο κρύφτηκε τόσους αιώνες, τόσα χρόνια, γιατί όλοι μας λατρέψαμε τον Ιησού σαν Δάσκαλο και σαν πληγωμένο Βασιλιά πάνω στο σταυρό. Πάντοτε τον βλέπαμε μπροστά στην Ωραία Πύλη, να κρατάει το Ευαγγέλιο, τον νόμο της αγάπης και να μας ευλογεί σαν Δάσκαλος. Και εμείς οι ιερείς Τον νιώθαμε πάντα μέσα στο ιερό σαν πληγωμένο Βασιλιά πάνω στο σταυρό.
Ουδέποτε όμως Τον αναγνωρίσαμε και Τον καλέσαμε να γίνει ο δικός μας Γιός και Θεός. Να γίνει αυτό που έγινε στη μητέρα του! Να γίνει αυτό που έγινε στην Αικατερίνη!
Εκείνη όταν Τον πήρε στην αγκαλιά της, ένιωσε για πρώτη φορά την υπέρτατη ηδονή της χαράς και της αγάπης! Ένιωσε να έχει τον Γιό που ποτέ δεν είχε! Ένιωσε να έχει τον Δάσκαλο, που τώρα θα την δίδασκε! Ένιωσε τον πληγωμένο Βασιλιά, που θα την έκανε Βασίλισσα Του! Ένιωσε τον μοναδικό Έρωτα της ψυχής της! Και αυτό δίδαξε. Μόνο που εμείς μέχρι τώρα μάθαμε, διδάξαμε και αναγνωρίσαμε όλα τ’ άλλα για τη ζωή της Αικατερίνης, εκτός από ένα, το ότι Τον αγάπησε σαν Βρέφος μέσα στην αγκαλιά της και αυτό σήμερα θέλει να πει σε όλους.
Τώρα πρέπει να αποκαλυφθεί το υπέρτατο αυτό μυστήριο, γιατί είναι μυστήριο ο Γιός του Θεού να γίνεται άνθρωπος και σαν άνθρωπος μικρός, σαν  Βρέφος της Βηθλεέμ, να αγκαλιάζεται από όποιον θελήσει με μητρική στοργή και αγάπη. Και δίνει ο Θεός το δικαίωμα σε αυτή την μάνα και σε αυτό τον πατέρα, σαν την Μαριάμ και σαν τον Γέροντα Ιωσήφ να Τον φωνάζουν: «Γιέ μου και Θεέ μου». Και Εκείνος βλέποντας να Του χαρίζει ο καθένας μας όλα αυτά, με την άφατη γλυκιά Του αγάπη μας λέει: «Όποιος Με αγαπά και εμπιστεύεται τον Πατέρα Μου, αυτός είναι και μάνα Μου και πατέρας Μου και αδελφός Μου».
Καταλαβαίνετε στ’ αλήθεια πόσο σημαντικό είναι να βλέπετε τον Υιό του Θεού να γίνεται άνθρωπος, να κρύβεται στην καρδιά σας και να έρχεται μέσα από το Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας να γίνει ένα μαζί σας; Γιατί σαν άνθρωπος μας προσφέρει το Σώμα και το Αίμα Του στο Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. Ο Θεός δεν έχει σώμα και αίμα υλικό. Σαν Θεό λοιπόν Τον λατρεύουμε και σαν άνθρωπος μας χαρίζει την μεγαλύτερη ευτυχία του θεϊκού έρωτα μέσα από το Σώμα και το Αίμα Του. Και έτσι μπορεί ο καθένας να παίρνει τον μικρό Ιησού στην αγκαλιά του σαν δικό του Παιδί.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστήριο της εορτής της Αικατερίνης, που η ίδια θέλει να αποκαλύψει, η ίδια θέλει να γνωστοποιήσει σε όσους την αγαπούν και θέλουν να την γιορτάσουν. Αυτόν θέλει όλοι μας να γιορτάσουμε: Τον πολυαγαπημένο της έρωτα, που ήταν και Γιός της και Θεός της, Βασιλιάς της και Πρίγκιπας της, Ζωή της και Χαρά της, ο Ουρανός της, το Φώς της, η Ζωή της, τα πάντα! Αυτό λέει τώρα σε όλους εμάς:
«Όσοι με αγαπάτε και όσοι ήλθατε να με γιορτάσετε, αγαπήστε τον έρωτα μου, τον μικρό Ιησού! Εγώ δεν Τον ήξερα και με πόνο είδα την βαθιά θλίψη στα μάτια Του, όταν γύρισε στην μαμά Του και είπε: “Δεν μπορώ να μπω στην αγκαλιά της, γιατί δεν Με αγαπάει”. Ακόμα δεν Τον είχα γνωρίσει. Όταν όμως Τον γνώρισα, Τον λάτρεψα και τότε Εκείνος με ανοιχτές τις αγκάλες ήλθε να μπει μέσα στην δικιά μου αγκαλιά. Και ένιωσα εγώ, η ταπεινή δούλη του Θεού, τον Υιό του Θεού σαν Μωρό να κρύβεται στην καρδιά μου. Αλλά ποιος θα μπορούσε να αντιληφθεί και το άλλο μυστήριο, ότι τη στιγμή που έμπαινε Εκείνος σαν Μωρό στην αγκαλιά μου, εγώ γινόμουν πιο μωρό, για να κρυφτώ στη δική του Πατρική στοργική αγκαλιά!»
Αυτό είναι το μυστήριο της σημερινής γιορτής.  Όσοι θέλετε να γιορτάσετε σήμερα, αποφασίστε να αγαπήσετε τον μικρό Ιησού, τον έρωτα της Αικατερίνης. Ξέρετε πως Τον φώναζε η Αικατερίνα; Σ’ ένα παιδί αποκαλύφθηκε πως τον φώναζε: «Γλυκέ μου Έρωτα! Ζωή μου! Χαρά μου! Ουρανέ μου! Φως μου!» Έτσι να Τον φωνάζετε και σεις. Αυτό το Μωρό, το Θείο Βρέφος, θα αλλάξει τη ζωή μας!

«Δεχτείτε το θείο Βρέφος στην καρδιά σας, κι Εκείνο θα αλλάξει τη ζωή σας»

Όσες γυναίκες δεχτείτε να Τον κλείσετε μητρικά στην καρδιά σας, να ξέρετε ένα πράγμα, απ’ εκείνη τη στιγμή θα αλλάξει η ζωή σας. Γιατί αυτό το Μωρό, με τη γλυκύτητα του, την θεϊκή Του παρουσία, μια παρουσία όχι απλώς του Υιού του Θεού, αλλά όλης της Αγίας Τριάδος μέσα από το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, θα αγκαλιάσει εν Αγίω Πνεύματι αυτή τη ψυχή και σιγά-σιγά και σταδιακά θα της δίνει να κατανοεί το υπέρτατο μεγαλείο, το να είσαι δηλαδή ένα με τον Θεό Πατέρα, να φωνάζεις τον Θεό σου «Πατέρα μου», να φωνάζεις τον Υιό Του «Έρωτα μου» και να  φωνάζεις το Άγιο Πνεύμα «Χαρά μου, Φως μου και Ζωή μου».
Αυτό το Μωρό μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή, εάν το αποδεχτείτε. Θα νιώσετε τη χαρά που νιώθει μια μάνα, όταν παίρνει ένα μικρό μωρό στην αγκαλιά της και το γεμίζει με τα χάδια και τα φιλιά της.
Αυτό το Μωρό δεν θα σε αφήσει ποτέ, γιατί ένα μωρό πάντα αναζητάει τη μαμά του και μια μάνα ποτέ δεν μπορεί να αφήσει τη ματιά της από το μωρό της.
Αυτό το Μωρό θα σας δείξει τι σημαίνει αδιάλειπτος προσευχή, γιατί δεν θα μπορείτε να ζήσετε χωρίς το όνομα Του και την παρουσία Του και θα ζείτε αδιαλείπτως την θεϊκή Του παρουσία.
Αυτό το Μωρό θα σας μάθει να μην είστε σκληρόκαρδοι, γιατί αυτό το Μωρό έχει πολύ γλυκύτητα, γιατί είναι ο ίδιος ο Θεός της αγάπης.
Αυτό το Μωρό θα σας δείξει τι σημαίνει να είσαι ευσπλαχνικός, γιατί αυτό το Μωρό είναι η ίδια η ευσπλαχνία.
Αυτό το Μωρό θα σας δείξει πώς να ζείτε απλά και ευγενικά, γιατί αυτό το Μωρό έτσι έζησε, με απλότητα και ευγένεια. Πότε είδατε τον Ιησού να κρίνει κάποιον; Πότε Τον είδατε να είναι άσπλαχνος; Τον βλέπαμε μόνο να θεραπεύει, να ανασταίνει τους νεκρούς στο σώμα και στην ψυχή και με τα λόγια Του γεμάτο αγάπη και ελπίδα να γλυκαίνει τις ψυχές, ώστε όλος ο κόσμος να τρέχει σαν τα σπουργιτάκια για να πάρει τη θεϊκή αυτή τροφή.

Η δύναμη μας στις δύσκολες μέρες που έρχονται θα είναι το θείο Βρέφος

Στις μέρες αυτές τις δύσκολες που έρχονται, ποιος νομίζετε ότι θα μας βοηθήσει;
Οι δύσκολες μέρες δυστυχώς ξεκίνησαν! Αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι προσεύχονται και ικετεύουν το Θεό να δώσει ακόμα λίγο χρόνο για να μας σπλαχνιστεί και να μας φωτίσει πώς να ενεργήσουμε. Έχουν πολλά πράγματα καθυστερήσει εξαιτίας των προσευχών που έχουν γίνει από την αλυσίδα προσευχής, που πολλοί άνθρωποι έχουν δημιουργήσει. Ξέρετε πόσα κακά έχουν αποφευχθεί; Όμως πολλά από αυτά θα γίνουν! 
Ποια νομίζετε θα είναι η δύναμη σας στις δύσκολες στιγμές, αν δεν είναι αυτό το θείο Βρέφος; Που νομίζετε ότι θα καταφεύγετε, για να μην απελπίζεστε και να μην θλίβεστε γι’ αυτό που ακούτε συνέχεια στις τηλεοράσεις: «Άλλο ένα νεαρό παλληκάρι αυτοκτόνησε! Άλλο ένα παιδί αυτοκτόνησε!» Το τελευταίο και χειρότερο που ακούσαμε ήταν, αν είναι δυνατόν, πως τριάντα χρονών παλληκάρι αυτοκτόνησε γιατί δεν είχε να θρέψει τα παιδιά του! Σαν μάνες θα βρεθείτε μπροστά σε αδιέξοδα στο μέλλον γιατί θα βλέπετε ότι δεν θα έχετε να δώσετε φαγητό στα παιδιά σας. Μου έλεγαν πριν από λίγο, ότι ήδη σε πολλά σχολεία ξεκίνησαν συσσίτια, γιατί πολλά παιδιά λιποθυμάνε, επειδή δεν έχουνε να φάνε!!! Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι έρχεται. Όλοι οι μεγάλοι μας επαναπαύουν, ότι όλα θα πάνε καλά. Βέβαια, αφού ζουν στον κόσμο της καταστροφής, όλα θα πάνε καλά, αλλά προς τα πίσω…
Ακόμα και πολλοί πνευματικοί λένε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε τους ανθρώπους και τους επαναπαύουν αντί να βοηθήσουν τα παιδιά τους να προετοιμαστούν γι’ αυτό που έρχεται και να πάρουν τα μέτρα τους. Η λογική το λέει αυτό, παίρνουμε τα μέτρα μας σιγά-σιγά. Μακάρι να μην γίνει τίποτα. Ποιος εύχεται να γίνει το κακό; Κανένας. Αλλά δεν πρέπει να προετοιμαζόμαστε;
Εγώ θα σας έλεγα ακόμα και τρόφιμα να μαζεύετε. Πολλές φορές σας παρακάλεσα να το κάνετε και ήδη πολλοί άνθρωποι που το έκαναν, μου έχουνε πει ότι τα τρόφιμα που μάζεψαν τα φάγανε κιόλας και δεν έχουν τώρα χρήματα να αγοράσουν άλλα. Νομίζετε ότι με την προσωπική σας δύναμη, θα αντέξετε όλα αυτά που έρχονται; Όχι, κανένας δεν θα τα αντέξει από μόνος του.
Αυτό το Μωρό θα μας αλλάξει! Σε αυτούς που θα θελήσουν να βάλουν το Θείο Βρέφος, τον Υιό του Θεού, μέσα στην καρδιά τους, για να γίνει ο Βασιλιάς τους, ο Ιησούς θα τους φωτίζει και θα τους υποδεικνύει τους τρόπους πώς να επιβιώνουν στις δύσκολες στιγμές αλλά και πώς να υπομένουν και να αντιστέκονται στις σατανικές επεμβάσεις του Εωσφόρου.
Ο Ουρανός αυτή τη στιγμή, σας το λέω με πλήρη βεβαιότητα των λόγων μου, έχει στείλει όλους τους Αγίους εδώ στη γη, να βρίσκονται ανάμεσα μας και να μας βοηθάνε. Αλλά και όλοι οι Άγγελοι είναι επιστρατευμένοι να είναι δίπλα μας και να μας βοηθήσουν.
Είναι η στιγμή που θα ζήσουμε αυτό που λέμε με μια προσευχή και που πολλοί δεν την καταλαβαίνουν: «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν». Εγώ σας ρωτώ: Μόνο οι φτωχοί σε αυτή την κρίση υποφέρουν; Δεν βλέπετε όλους αυτούς που είχαν πλούτη, που είχαν χρήματα, που είχαν επιχειρήσεις, που ήταν μεγάλοι και οργανωμένοι, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή; Ξέρετε τι σημαίνει να βλέπεις ανθρώπους επιχειρηματίες να κλείνουν την επιχείρηση τους και να τους βλέπεις στις τηλεοράσεις να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων, για να βρουν κάτι να φάνε; Πλούσιοι λοιπόν επτώχευσαν και επείνασαν, αλλά προσέξτε τι λέει παρακάτω: «Οι δε εκζητούντες τον Κύριο, ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού». Αυτό θα γίνει προφητικά και τώρα.
Γι’ αυτό σας λέω, μην φοβάστε! Μόνο εάν είστε έξω από την αγκαλιά του Θεού, έχετε πολλούς λόγους να φοβάστε. Και αν είστε έξω από την καρδιά του Θεού, τότε να ανησυχείτε. Αν όμως δεχτείτε να πάρετε αυτό το θείο Βρέφος και να το κάνετε Βασιλιά της καρδιά σας, τότε μην φοβάστε. Δεν σας λέω ότι δεν θα δούμε άσχημα, ότι δεν θα περάσουμε δύσκολα, ότι δεν θα ζούμε λιτά, αλλά ένα σας λέω, ότι θα επιβιώσουμε. Θα αποκαταστήσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια, που με τα πλούτη την χάσαμε και δεν ήξερε ο ένας τον άλλον. Ο ένας εγωιστικά απέφευγε τον άλλον, δεν ήθελε τον άλλον, έκανε ότι ήθελε, ήταν ξένος για τον άλλον. Σε μια πολυκατοικία κανείς δεν ήξερε τον από πάνω και τον από κάτω. Τώρα θα αναγκαστούμε ο ένας να γνωρίσει τον άλλον γιατί η επιβίωση μας θα εξαρτάται από την αγάπη. Και την αληθινή αγάπη θα στην δίνει το θείο Βρέφος, αν εσύ θελήσεις να Το αγαπήσεις. Τότε να ξέρεις ότι Εκείνο θα γίνει η προστασία και η δύναμη σου στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Ενωθείτε στην αλυσίδα προσευχής, ικετεύοντας το Θεό
για τον πόλεμο, την πείνα και την απελπισία που έρχονται

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να ξεκινήσουμε την μεγάλη αλυσίδα προσευχής, γιατί είναι θέλημα του Θεού να γίνει. Θα ήθελα να δείτε πιο ζεστά αυτό που θα σας πω τώρα.
Μπορούμε όλοι μας να αφιερώσουμε ένα τέταρτο της ημέρας, ικετεύοντας το Θεό για τα τρία μεγάλα κακά που έρχονται, για τον πόλεμο, την πείνα και την απελπισία. Ο πόλεμος σε λίγο θα γενικευθεί, η πείνα θα θεριέψει και η απελπισία θα κυριέψει το νου των ανθρώπων.
Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτά τα τρία. Όμως θα ήθελα να σας ικετέψω να κάνουμε την αλυσίδα προσευχής. Δηλαδή, αν θέλει ο καθένας σας, ας αναλάβει ένα τέταρτο της ημέρας του ημερονυχτίου να προσεύχεται στο Θεό γι’ αυτά τα τρία μεγάλα κακά. Αν είστε οικογένειες είναι ακόμα καλύτερα, γιατί η προσευχή σας θα είναι πιο δυνατή, επειδή όλα τα μέλη της οικογένειας θα αφιερώνετε ένα τέταρτο της ημέρας, αλλά σταθερά κάθε μέρα. Παραδείγματος χάριν, μια οικογένεια να προσεύχεται από τις έξι η ώρα μέχρι τις έξι και τέταρτο. Κάποιος άλλος από τις έξι και τέταρτο μέχρι τις έξι και μισή.  Μια άλλη οικογένεια από τις έξι και μισή μέχρι τις επτά παρά τέταρτο. Και ούτε καθ’ εξής, μέχρι να κάνουμε μια αλυσίδα προσευχής για όλο το εικοσιτετράωρο.
Δεν θα σας το έλεγα αυτό, εάν δεν είχα νιώσει και αν δεν είχε αποκαλυφθεί το πόσο χρήσιμη ήταν η αλυσίδα προσευχής που κάναμε μέσα στο καλοκαίρι και τον ρόλο που έπαιξε.
Ο Εωσφόρος είχε προγραμματισμένα πολλά κακά να γίνουν, σεισμούς και άλλα. Όμως αυτή η αλυσίδα προσευχής ξέρετε τι έκανε; Εκείνη την περίοδο έγιναν πράγματι πολλοί σεισμοί, αλλά πολύ χαμηλής έντασης και δεν ήρθε αυτό που θα έκανε την μεγάλη καταστροφή. Και αυτό έγινε μόνο και μόνο για να πεισθούμε ότι οι προσευχές μας πιάνουν τόπο. Δεν μας ζητάει ο Θεός να προσευχηθούμε για κάτι που δεν μπορεί να γίνει, αλλά για κάτι που μπορεί να γίνει.
Και τώρα έχω το θάρρος να πιστέψω και τα επόμενα Του λόγια: «Τώρα κάντε την αλυσίδα προσευχής». Ήδη τέτοιες προσευχές με αποκάλυψη Θεού γίνονται σε όλο τον κόσμο και όλοι οι άνθρωποι προσεύχονται γι’ αυτά τα τρία κακά, τον πόλεμο, την πείνα και την απελπισία.
Τι είναι η αλυσίδα προσευχής; Έχετε πάει στη θάλασσα να δείτε τα μεγάλα πλοία που έρχονται στο λιμάνι μας; Πως συγκρατιούνται αυτά μέσα στο λιμάνι; Από μια άγκυρα και από τα παλαμάρια. Εάν τα ζυγίσεις αυτά, δεν είναι τίποτα μπροστά στον όγκο και το βάρος των μεγάλων αυτών πλοίων. Και όμως μια άγκυρα δες πως συγκρατεί ένα ολόκληρο πλοίο! Δες ένα παλαμάρι, ένα σχοινί, πως συγκρατεί το πλοίο!
«Με τον ίδιο τρόπο, λέει ο Θεός, εσείς θα ρίξετε αυτήν την άγκυρα της αλυσίδας προσευχών μέσα στην δική Μου ευσπλαχνική καρδιά και όπως θα μαγκωθεί εκεί, Εγώ δεν θα επιτρέψω να γίνουν όλα αυτά που ο σατανάς σας ετοιμάζει και που μόνοι σας προκαλείτε να γίνουν μέσα από τους εργάτες του σατανά. Γιατί Εγώ παιδιά Μου, σαν ευσπλαχνικός Θεός, δεν έφτιαξα βόμβες για να καταστρέψω την δημιουργία Μου. Δεν έφτιαξα βόμβες για να τις ρίξω στους ανθρώπους και να καταστρέψω με επιδημίες τα παιδιά Μου. Εσείς τα κάνατε αυτά, τα ίδια Μου τα παιδιά, επειδή δεν καταλάβατε την αξία της δημιουργίας Μου. Εγώ όμως δεν θα αφήσω αυτούς να σας καταστρέψουν, φτάνει να δω προσευχή και μετάνοια. Ρίξτε την άγκυρα της προσευχής σας μέσα στην καρδιά Μου και Εγώ θα σας σώσω». 
Λέει όμως και κάτι άλλο πολύ ωραίο ο Ουρανός: 
«Μακάρι να μπορούσα να δω να γονατίζουν και να προσεύχονται γι’ αυτά τα τρία κακά που έρχονται, τα μικρά Μου αθώα παιδιά. Είμαι σε θέση να αλλάξω παγκόσμια γεγονότα, που θα σας έφερναν μεγάλη δυστυχία, φτάνει να δω μερικά αθώα παιδιά να γονατίζουν και να λένε: “Ουράνιε μας Πατέρα, σώσε μας από τα κακά του Εωσφόρου, φύλαξε μας στην καρδιά σου, διώξε μακριά το κακό”.
Μακάρι να τα έβλεπα και θα άλλαζα παγκόσμια γεγονότα και δεν θα επέτρεπα στον Εωσφόρο να σας κάνει αυτό που εκείνος ονειρεύεται. Θα το κάνετε όμως;
Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βρεθούν μανάδες που να κρατήσουν τα μωρά τους στην αγκαλιά τους και να προσευχηθούν μαζί με τα παιδιά τους γι’ αυτά που έρχονται. Μπορείτε να το κάνετε;
Θα μπορούσατε εσείς μικρά κορίτσια και μικρά παλληκάρια να πιστέψετε τα λόγια αυτά και να γονατίσετε για να πείτε: “Πατέρα μας Ουράνιε, συγχώρεσε μας για τα λάθη που έχουμε κάνει και απώθησε το κακό που μας ετοιμάζει ο σατανάς;»
Εγώ τότε θα σας άκουγα και θα το έκανα, εσείς όμως παιδιά Μου θα το κάνετε ή μόνο φοβισμένοι ηλικιωμένοι, μεγάλοι άνθρωποι θα Με παρακαλούν μονάχα για το συμφέρον τους μην τύχει και πάθουν τίποτα; Αλήθεια θα το κάνετε;” Αυτά μας ρωτάει ο Θεός Πατέρας μας.
Εγώ νομίζω ότι από σήμερα έχετε πολύ δουλειά. Γιαγιάδες, να πάρετε τα εγγονάκια σας στην αγκαλιά σας, να σμίξετε τα χεράκια τους μπροστά στο μωρουδίστικο και αθώο στήθος τους και να αρχίσετε να παρακαλάτε το Θεό για να μας σπλαχνιστεί. Κάντε το εσείς γιαγιάδες με τα εγγονάκια σας. Κάντε το όμως κι εσείς μανάδες με τα παιδιά σας. Κάντε το κι εσείς μικρά παιδιά με τα αδελφάκια σας και θα δείτε πόσα πολλά θα αλλάξουν!
Επειδή με ρωτούν πολλοί τι θα συμβεί στην Ελλάδα μας, σ’ αυτήν τη φτωχή χώρα που έχει κακούς αρχηγούς, αλλά που έχει και απλούς ανθρώπους, θα ήθελα να τους πω ότι για λίγο διάστημα θα υποφέρει πολύ από την πείνα και τις επιδημίες σε τέτοιο σημείο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πεθάνουν από τον πόλεμο που θα έλθει αλλά από την πείνα και τις επιδημίες. Και λέω πείνα και επιδημίες, γιατί ούτε φάρμακα θα υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων, αλλά ούτε και ψωμί θα έχετε στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Δεν θα έχετε τρόφιμα, γιατί δεν θα υπάρχουν χρήματα! Θα είναι τόσα λίγα τα χρήματα, που δεν θα ξέρετε με αυτά τι να πρωτοκαλύψετε και τότε θα ζήσετε λιτά και θα θυμηθείτε τα παλιά σας. Τότε θα δακρύζετε και θα προσεύχεστε. Μακάρι το δάκρυ σας να το κάνετε πιο νωρίς, ώστε να γίνει αυτό το νερό της μετανοίας σας, που θα απωθήσει την σατανική φωτιά, που βγάζει το στόμα του σατανά για να κατακάψει τα πλάσματα του Θεού.
Σας ικετεύω, ΣΗΜΕΡΑ ελάτε να αρχίσουμε την αλυσίδα  προσευχής! Μην το αμελείτε και μην το παραβλέπετε. Θα προτιμούσα να την κάνετε σαν οικογένεια. Λέει ο Θεός, ότι: «όσοι θα μπείτε μέσα στην αλυσίδα προσευχής, όχι απλώς θα βοηθήσετε να ανασταλούν οι μεγάλες κακές ενέργειες του σατανά ή να υποβαθμιστούν ή να μηδενιστούν, αλλά θα βοηθήσετε τις ίδιες σας τις ψυχές και το σπίτι σας! Όπου θα ακούγεται αυτή η προσευχή, οι Άγγελοι Μου θα σκεπάζουν αυτά τα σπίτια και θα απωθούν τους δαίμονες για να μην τα πειράζουν».
Γι’ αυτό ξεκινήστε την προσευχή. Μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την προσευχή την παράκληση της Παναγίας ή την παράκληση του Χριστού ή να κάνετε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας ή παρακλήσεις στους Αγίους μας, αλλά όλες οι προσευχές θα έχουν ένα κοινό σκοπό: Να ικετεύουμε τον Θεό για τον πόλεμο, την  πείνα και την απελπισία. Θα τα θυμάστε αυτά; Ελάτε να την ξεκινήσουμε και θα δείτε πόσα πράγματα θα αλλάξουνε, ακόμα και μέσα στο σπίτι σας.
Ζητάει όμως και κάτι απλό ο Ουρανός:
Για να δυναμώσει αυτή η προσευχή σας και να είναι έντονη και να φοβίσει τον σατανά, πρέπει όλοι εσείς που θα μπείτε σε αυτήν την αλυσίδα προσευχής, να μετανιώνετε για τα λάθη σας και να λέτε: «συγχώρεσε με Θεέ μου για τα λάθη που κάνω». Τότε αφήστε την καρδιά σας να δοξολογεί το Θεό και να Τον ομολογεί Κύριο της ζωή σας, γιατί αυτό θέλει να κάνει και ο σατανάς, να μπει δηλαδή κυρίαρχος στη ζωή μας. Δεν είναι τυχαίο που μέσα στην Εκκλησία ακούγεται συνέχεια το «Κύριε, ελέησον». Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο, να αναγνωρίζουμε τον Θεό μας, Κύριο της ζωή μας. Αυτό είναι που φοβίζει τον σατανά και θέλει να μην το λέμε.

Τα τέσσερα βρώμικα αρώματα του σατανά

Πολλά θα ήθελα να σας πω, όμως ο χρόνος δεν μας παίρνει. Θα τα πούμε όμως μια άλλη φορά. Από σήμερα θέλω να ξεκινήσουμε την αλυσίδα προσευχή μας. Συμφωνείτε; Θα προσπαθήσετε όμως να είστε καλύτεροι.
Θα προσέχετε τα τέσσερα βρώμικα αρώματα του σατανά, έτσι τα ονομάζει ο Θεός. Ξέρετε ποια είναι;
Τα πολλά ΛΟΓΙΑ,
οι ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΙΣ,
οι ΕΓΩΙΣΜΟΙ και
οι ΖΗΛΕΙΕΣ.
Όποιος έχει αυτά τα τέσσερα βρώμικα αρώματα, δεν μπορεί να μπει στην αγκαλιά του Θεού.  
Να ταπεινώνεστε μεταξύ σας. Ο άντρας, ας είναι ταπεινός και γεμάτος αγάπη στην γυναίκα του. Και η γυναίκα το ίδιο επίσης, να ταπεινώνεται. Δεν είναι μειονέκτημα να συμπεριφέρεσαι στον άντρα σου απλά και ταπεινά. Δεν είναι όμορφο μεταξύ σας σαν φίλες να ζηλεύει η μια την άλλη. Είναι πολύ ανόητο να νομίζετε ότι είσαστε κάτι και οι άλλοι τίποτα. Κάντε το αυτό. Πριν κοιμηθείτε, ενώνετε τα χέρια σας, γονατίζετε στο κρεβατάκι σας και λέτε:
«Θεέ μου, Σε ικετεύω, συγχώρεσε με για όσα λάθη έχω κάνει σήμερα. Θέλω ακόμα να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια άπειρη ευγνωμοσύνη από την καρδιά μου σ’ Εσένα, τον Πατέρα και Θεό μου».
Επίσης μια απλή προσευχή που την έχουμε πει πολλές φορές, θα είναι η δύναμη σας:
«Θεέ της καρδιάς μου, πλημμύρισε την ψυχή μου με το Άγιο Σου Πνεύμα και τον θεϊκό Σου έρωτα».

Επίλογος

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτή την νέα πορεία στη ζωή μας, η οποία θα είναι όντως νέα. Θα την δείτε. Εξάλλου τα πράγματα τρέχουν τόσο γρήγορα, που δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης για να δεις το τι έρχεται και το τι συμβαίνει.
Εύχομαι ο Θεός να σας ευλογεί. Τώρα που θα συνεχίσουμε τη θεία μας Λειτουργία, θέλω και ζητώ παρακλητικά να μην ξεχάσετε την πολυαγαπημένη νύμφη του Ιησού, την Αικατερίνη, που σας φωνάζει και σας λέει:
«Αδέλφια μου γλυκά, αγαπήστε τον γλυκό μου Έρωτα! Κάντε τον μικρό Ιησού δικό σας έρωτα. Βάλτε Τον βαθιά στην καρδιά σας! Θα δείτε ότι από τώρα και στο εξής, δεν θα έχετε να φοβηθείτε τίποτα, γιατί όλα θα τα φέρνει πάντα προς το καλό σας ο γλυκός μου έρωτας, ο γλυκύς μου Ιησούς».

Εύχομαι ο Θεός να σας ευλογεί όλους!

(ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ Π. ΕΛΠΙΔΙΟΥ ΒΑΓΙΑΝΑΚΗ)

ΕΚΤΥΠΩΣΗ