Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ...


ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ,
ικετεύοντας το Θεό για τον πόλεμο,
την πείνα και την απελπισία που έρχονται!

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να ξεκινήσουμε την μεγάλη αλυσίδα προσευχής, γιατί είναι θέλημα του Θεού να γίνει. Θα ήθελα να δείτε πιο ζεστά αυτό που θα σας πω τώρα.
Μπορούμε όλοι μας να αφιερώσουμε ένα τέταρτο της ημέρας, ικετεύοντας το Θεό για τα τρία μεγάλα κακά που έρχονται, για τον πόλεμο, την πείνα και την απελπισία. Ο πόλεμος σε λίγο θα γενικευθεί, η πείνα θα θεριέψει και η απελπισία θα κυριέψει το νου των ανθρώπων…
* * *
Τι είναι η αλυσίδα προσευχής; Έχετε πάει στη θάλασσα να δείτε τα μεγάλα πλοία που έρχονται στο λιμάνι μας; Πως συγκρατιούνται αυτά μέσα στο λιμάνι; Από μια άγκυρα και από τα παλαμάρια. Εάν τα ζυγίσεις αυτά, δεν είναι τίποτα μπροστά στον όγκο και το βάρος των μεγάλων αυτών πλοίων. Και όμως μια άγκυρα δες πως συγκρατεί ένα ολόκληρο πλοίο! Δες ένα παλαμάρι, ένα σχοινί, πως συγκρατεί το πλοίο!

«Με τον ίδιο τρόπο, λέει ο Θεός, εσείς θα ρίξετε αυτήν την άγκυρα της αλυσίδας προσευχών μέσα στην δική Μου ευσπλαχνική καρδιά και όπως θα μαγκωθεί εκεί, Εγώ δεν θα επιτρέψω να γίνουν όλα αυτά που ο σατανάς σας ετοιμάζει και που μόνοι σας προκαλείτε να γίνουν μέσα από τους εργάτες του σατανά. Γιατί Εγώ παιδιά Μου, σαν ευσπλαχνικός Θεός, δεν έφτιαξα βόμβες για να καταστρέψω την δημιουργία Μου. Δεν έφτιαξα βόμβες για να τις ρίξω στους ανθρώπους και να καταστρέψω με επιδημίες τα παιδιά Μου. Εσείς τα κάνατε αυτά, τα ίδια Μου τα παιδιά, επειδή δεν καταλάβατε την αξία της δημιουργίας Μου. Εγώ όμως δεν θα αφήσω αυτούς να σας καταστρέψουν, φτάνει να δω προσευχή και μετάνοια. Ρίξτε την άγκυρα της προσευχής σας μέσα στην καρδιά Μου και Εγώ θα σας σώσω»…
* * *
Επειδή με ρωτούν πολλοί τι θα συμβεί στην Ελλάδα μας, σ’ αυτήν τη φτωχή χώρα που έχει κακούς αρχηγούς, αλλά που έχει και απλούς ανθρώπους, θα ήθελα να τους πω ότι για λίγο διάστημα θα υποφέρει πολύ από την πείνα και τις επιδημίες σε τέτοιο σημείο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πεθάνουν από τον πόλεμο που θα έλθει αλλά από την πείνα και τις επιδημίες. Και λέω πείνα και επιδημίες, γιατί ούτε φάρμακα θα υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων, αλλά ούτε και ψωμί θα έχετε στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Δεν θα έχετε τρόφιμα, γιατί δεν θα υπάρχουν χρήματα! Θα είναι τόσα λίγα τα χρήματα, που δεν θα ξέρετε με αυτά τι να πρωτοκαλύψετε και τότε θα ζήσετε λιτά και θα θυμηθείτε τα παλιά σας. Τότε θα δακρύζετε και θα προσεύχεστε. Μακάρι το δάκρυ σας να το κάνετε πιο νωρίς, ώστε να γίνει αυτό το νερό της μετανοίας σας, που θα απωθήσει την σατανική φωτιά, που βγάζει το στόμα του σατανά για να κατακάψει τα πλάσματα του Θεού.
* * *
Σας ικετεύω, ΣΗΜΕΡΑ ελάτε να αρχίσουμε την αλυσίδα  προσευχής! Μην το αμελείτε και μην το παραβλέπετε. Θα προτιμούσα να την κάνετε σαν οικογένεια. Λέει ο Θεός, ότι: «όσοι θα μπείτε μέσα στην αλυσίδα προσευχής, όχι απλώς θα βοηθήσετε να ανασταλούν οι μεγάλες κακές ενέργειες του σατανά ή να υποβαθμιστούν ή να μηδενιστούν, αλλά θα βοηθήσετε τις ίδιες σας τις ψυχές και το σπίτι σας! Όπου θα ακούγεται αυτή η προσευχή, οι Άγγελοι Μου θα σκεπάζουν αυτά τα σπίτια και θα απωθούν τους δαίμονες για να μην τα πειράζουν».
Γι’ αυτό ξεκινήστε την προσευχή. Μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την προσευχή την παράκληση της Παναγίας ή την παράκληση του Χριστού ή να κάνετε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας ή παρακλήσεις στους Αγίους μας, αλλά όλες οι προσευχές θα έχουν ένα κοινό σκοπό: Να ικετεύουμε τον Θεό για τον πόλεμο, την  πείνα και την απελπισία. Θα τα θυμάστε αυτά; Ελάτε να την ξεκινήσουμε και θα δείτε πόσα πράγματα θα αλλάξουνε, ακόμα και μέσα στο σπίτι σας.
Ζητάει όμως και κάτι απλό ο Ουρανός:
Για να δυναμώσει αυτή η προσευχή σας και να είναι έντονη και να φοβίσει τον σατανά, πρέπει όλοι εσείς που θα μπείτε σε αυτήν την αλυσίδα προσευχής, να μετανιώνετε για τα λάθη σας και να λέτε: «συγχώρεσε με Θεέ μου για τα λάθη που κάνω». Τότε αφήστε την καρδιά σας να δοξολογεί το Θεό και να Τον ομολογεί Κύριο της ζωή σας, γιατί αυτό θέλει να κάνει και ο σατανάς, να μπει δηλαδή κυρίαρχος στη ζωή μας. Δεν είναι τυχαίο που μέσα στην Εκκλησία ακούγεται συνέχεια το «Κύριε, ελέησον». Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο, να αναγνωρίζουμε τον Θεό μας, Κύριο της ζωή μας. Αυτό είναι που φοβίζει τον σατανά και θέλει να μην το λέμε.

(απόσπασμα από απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΤΥΠΩΣΗ