Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

1. Η πιο σπουδαία απόφαση της ζωής σου

Η πιο σπουδαία απόφαση της ζωής σου


1η Επιστολή 

Αγαπημένο μου παιδί
Θέλω να με συγχωρέσεις που άργησα τόσο πολύ να ανταποκριθώ στην επιθυμία της ψυχής σου, να σε βοηθήσω να γίνεις ένας καλός κατηχητής στον αμπελώνα του Κυρίου μας.
Πάντα με γοήτευε η αγωνία που είχες να αγαπήσεις με όλη τη δύναμη της ψυχής σου τον αγαπημένο μας βασιλιά Ιησού και να τον κηρύξεις και στα αδέλφια σου στην Αφρική. Η χαρά μου έγινε μεγαλύτερη όταν μου είπες πως επιθυμείς να τον υπηρετήσεις όχι μόνο σαν κατηχητής αλλά και σαν ιερέας στο άγιο θυσιαστήριο, αν βέβαια το ήθελε αυτό και ο Κύριος μας. 
Όλες αυτές οι άγιες επιθυμίες δεν είναι μόνο δικές σου αλλά και του ίδιου του αγαπημένου μας Κυρίου. Γι’ αυτό και εγώ, υπακούοντας όχι μόνο στη δική σου επιθυμία αλλά και στο ίδιο το θέλημα της κοινής μας Αγάπης, του λατρεμένου βασιλιά και Θεού της καρδιάς μας Ιησού, ξεκινάω με την δική Του ευλογία να ανταποκριθώ σ’ αυτό που με πολλή παιδική αγάπη και εμπιστοσύνη μου ζήτησες.  
Θα προσπαθήσω να σου μιλήσω σαν πατέρας που έχει ένα γιο ευλογημένο, ταπεινό και υπάκουο, που με σεβασμό και παιδική απλότητα θα ακούσει και θα εφαρμόσει όσα με αγάπη θα του πω, για να γίνει ένας μικρός επίγειος άγγελος του πολυαγαπημένου μας Θεού. 
Θα καταλάβεις εύκολα αυτά που θα σου πω, γιατί και συ ήδη είσαι ένας καλός πατέρας στα μικρά αγγελούδια που σου χάρισε ο Θεός. Έτσι θα έχεις τη χαρά και την ευκαιρία να εφαρμόσεις πρώτα στην δική σου οικογένεια, σαν πατέρας, αυτά που το Πνεύμα του Θεού θα μας λέει, και μετά σαν κατηχητής πατέρας στα υπόλοιπα αδέλφια σου στην Αφρική που διψούν να μάθουν για τον αγαπημένο μας Θεό.
Πολλοί, αγαπημένο μου παιδί, μιλούν για τον καλό Θεό μας, δύσκολα όμως καταφέρνουν να μεταδώσουν στις ψυχές των άλλων την πραγματική εικόνα της απόλυτης ευσπλαχνίας και μητρικής αγάπης που έχει ο Θεός για όλους εμάς τα παιδιά Του. Αυτό οφείλεται στο ότι ακόμα οι ίδιοι δεν κατάφεραν να τον γνωρίσουν και να τον λατρέψουν όπως λατρεύει ένα μωρό τη μαμά του και να νιώσουν βαθιά στην καρδιά τους πόσο γλυκός και στοργικός ουράνιος Πατέρας είναι. Γι’ αυτό και όταν μιλούν για τον καλό Θεό μας, μιλούν με βάση τα προσωπικά τους πιστεύω και αντιλήψεις που δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, δεν έχει σχέση με την πραγματικά ευσπλαχνική εικόνα του ουράνιου Πατέρα μας.
Πολλές φορές θα τους ακούς να μιλούν για τον αγαπημένο μας Θεό με τέτοιο τρόπο που σίγουρα θα πικραθείς. Τον παρουσιάζουν σκληρό, τιμωρό, απρόσιτο, έτοιμο να δικάσει και να καταδικάσει με ευκολία τα παιδιά που βρίσκονται μακριά Του, αλλά ακόμα και γι’ αυτά που βρίσκονται κοντά Του να είναι αυστηρός, επειδή δεν κατάφεραν να κόψουν εύκολα κάποια λάθη και αδυναμίες τους. Έτσι, τα παιδιά αυτά, κουρασμένα από την συνεχή αποτυχία τους να διορθώσουν τα λάθη της ψυχής και του σώματος τους, απογοητεύονται και σύντομα εγκαταλείπουν τον ωραίο πνευματικό αγώνα που ξεκίνησαν για να γίνουν επίγειοι άγγελοι του Κυρίου μας.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που επιθυμώ και εγώ διακαώς να σε βοηθήσω, ώστε μέσα από τις ταπεινές συμβουλές και νουθεσίες που το άγιο Πνεύμα θα μας μεταδίδει, να μάθεις εμπειρικά πόσο γλυκός, στοργικός και άπειρα ευσπλαχνικός είναι ο γλυκύς μας ουράνιος Πατέρας και Θεός. Θέλημα του Θεού είναι να τον γνωρίσεις σαν λατρεμένο Πατέρα της ψυχής σου, για να γίνεις αργότερα ένας καλός κατηχητής που θα βοηθήσει και τους υπόλοιπους ανθρώπους να γνωρίσουν τον καλό μας Θεό στη χώρα που ακόμα βασανίζεται από το πνεύμα της ειδωλολατρίας.
Πιστεύω, όμως, πως σύντομα θα σε καλέσει να γίνεις και ένας καλός στοργικός πνευματικός πατέρας που, μέσα από το άγιο μυστήριο της ιεροσύνης, θα ξεκουράζει με τη χάρη των αγίων Μυστηρίων τα πληγωμένα από την αμαρτία σπλάχνα του Θεού και θα τα οδηγεί απευθείας στην καρδιά του Θεού.
Για να επιτευχθεί ο πραγματικά άγιος αυτός στόχος, πρέπει να νιώσεις και να γνωρίσεις καλύτερα τον καλό Θεό μας σαν Πατέρα και Μανούλα της ψυχής σου, όπως είναι και στην πραγματικότητα για όλους εμάς τα παιδιά Του. Τότε θα νιώσεις βαθιά μέσα στη ψυχή σου αυτό που νιώθει και ένα νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της γλυκιάς του μανούλας. Θα ζήσεις εμπειρικά τη γαλήνη, τη στοργή, την τρυφερότητα και την ασφάλεια που νιώθει ένα μωρό στη λατρεία της δικιάς του μανούλας. Και ενώ εκείνο δεν βλέπει ακόμα καθαρά με τα μωρουδίστικα ματάκια του την μανούλα που το γέννησε, εν τούτοις νιώθει και καταλαβαίνει απόλυτα την μητρική αγάπη και στοργή που του δίνει. Έτσι και συ θα γνωρίσεις σαν μικρό παιδί ή καλύτερα σαν νεογέννητο μωρό την άπειρη αγάπη και λατρεία που έχει για σένα ο ουράνιος Πατέρας μας που σου έδωσε τη ζωή, για να μπορέσεις αργότερα να μιλάς γι’ Αυτόν όχι απλά σαν κατηχητής αλλά σαν δικός Του γιος αγαπημένος. Διαφέρει πολύ το να μιλάς για τον καλό Θεός μας επειδή άκουσες γι’ Αυτόν από άλλους, από το να μιλάς γι’ Αυτόν επειδή τον έζησες σαν δικό σου στοργικό και τρυφερό Πατέρα.  
Να είσαι σίγουρος πως, αν επιθυμείς βαθιά μέσα στη ψυχή σου να γίνεις ένα μωρό στην καρδιά του ουράνιου σου Πατέρα, τότε θα σε αξιώσει να γίνεις ένας δικός Του μικρός απόστολος και ευαγγελιστής, που θα μεταφέρει το μήνυμα της μητρικής του αγάπης σε όλα εκείνα τα παιδιά που θα θελήσουν να μπουν και αυτά με τη σειρά τους μέσα στην ευσπλαχνική θεϊκή καρδιά Του.
Αναμένοντας την δική σου απόφαση, αν θέλεις να γίνεις ένα μωρό στην αγκαλιά της θεϊκής καρδιάς Του, σε ευλογώ πατρικά και σου εύχομαι όλες οι χάρες του αγίου Πνεύματος να πλημμυρίζουν τόσο εσένα όσο και την οικογένεια σου.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ