Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

5. Η σπουδαία αποστολή, να είσαι ένας μικρός Ιεραπόστολος

Η σπουδαία αποστολή, να είσαι ένας μικρός Ιεραπόστολος


5η Επιστολή

Αγαπημένο μου παιδί
Ο Θεός ενθουσιάζεται με την επιθυμία μας να γίνουμε μικροί ιεραπόστολοι της αγάπης Του σ’ εκείνα τα αδέλφια μας που δεν τον γνωρίζουν. Είναι γεγονός πως υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που αγνοούν το Ευαγγελικό μήνυμα της αγάπης, όπως μας το δίδαξε ο μονογενής Υιός του Θεού, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μέσα από το άγιο Ευαγγέλιο Του. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν ακόμα κάτω από την τυραννική δυναστεία της άγνοιας στον ένα αληθινό Θεό, που κάνει την ψυχή τους να υποφέρει από την έλλειψη της στοργικής παρουσίας Του. 
Δες τι νιώθει και πως ζει ένα πληγωμένο από την ορφάνια παιδί για να καταλάβεις πως αισθάνεται μια ψυχή που στερείται της παρουσίας ενός στοργικού γλυκού Θεού Πατέρα! Η πληγή της ψυχής είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στο σκοτάδι της ειδωλολατρίας και της σατανικής πλεκτάνης της μαγείας.
Η αποστολή μας λοιπόν αυτή, να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας να αποτινάξουν από την ψυχή τους το σκοτάδι της ποικιλόμορφης σύγχρονης ειδωλολατρίας και να γνωρίσουν τον ένα και αληθινό Θεό του φωτός και της αγάπης, είναι πάρα πολύ σπουδαία και σημαντική.
Στο έργο αυτό δεν πρέπει να βαδίζουμε απρόσεχτα και με αφέλεια. Η πνευματική ταπείνωση, η άδολη αγάπη και σύνεση εκ μέρους μας αλλά και η απαραίτητη παρουσία της χάρης του Θεού στη ψυχή μας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία του ιερού αυτού σκοπού.  Είτε εργαστείς σαν πατέρας στα παιδιά σου, είτε σαν κατηχητής του ευαγγελίου του Θεού στους ανθρώπους, πρέπει απαραίτητα να προετοιμαστείς κατάλληλα για το έργο αυτό.
Η προετοιμασία είναι πνευματικής μορφής και αφορά την εκπαίδευση της ψυχής. Ο σατανάς αντιδρά σε όποιον θέλει να γνωρίσει τον Θεό της αγάπης και να ζει απ’ αυτή ακόμα τη ζωή σαν άγγελος επίγειος. Ξέρει πολύ καλά ότι οι άνθρωποι που θα αγωνιστούν να αγαπήσουν τον Θεό και να κόψουν τα διάφορα πάθη και τις αμαρτίες που εκείνος τους βάζει να κάνουν, θα πάρουν στον ουρανό τη θέση που αυτός και οι δαίμονες του πρώτα είχαν.
Ο Εωσφόρος στην αρχή ήταν αρχηγός όλων των αγγέλων.  Όταν, όμως, ζήλεψε την δόξα που είχε ο Υιός του Θεού και Θεός κοντά στον Πατέρα Του, θέλησε από φθόνο και υπερηφάνεια να αρπάξει τον ουράνιο θρόνο Του και να γίνει αυτός θεός στη θέση Εκείνου. Και ενώ ήξερε ότι ο Υιός του Θεού ήταν ένα με τον Θεό Πατέρα Του, οπότε κάθε πολεμική εναντίον του Υιού του Θεού ήταν και εναντίον του Θεού Πατέρα και του αγίου Πνεύματος Του, εν τούτοις επαναστάτησε εναντίον του Τριαδικού Θεού. Στην πρωτοφανή αυτή ενέργεια του κατάφερε να συμπαρασύρει ένα μεγάλο πλήθος αγγελικών δυνάμεων που τον πίστεψαν.
Ο Θεός πληγώθηκε πολύ από την αχάριστη διαγωγή του Εωσφόρου και των υπόλοιπων αγγέλων. Για να μην μολυνθεί περαιτέρω το ουράνιο Του βασίλειο με τα δηλητήρια της ζήλειας, του φθόνου και της υπερηφάνειας, που είναι οι πηγές όλων των παθών και των αμαρτημάτων, αποφάσισε να διώξει από κοντά Του τον Εωσφόρο αλλά και όλους τους αγγέλους που τον ακολούθησαν. 
Μετά την πτώση τους από το ουράνιο βασίλειο όλοι οι άγγελοι άρχισαν να χάνουν τις αγγελικές τους ιδιότητες και την θεϊκή ομορφιά και λάμψη που είχαν πρώτα, όταν ήταν κοντά στο Θεό, και άρχισαν να γίνονται υπερβολικά άσχημοι και κακοί.
Η κακία τους μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ όταν είδαν τον Θεό να δημιουργεί με μοναδικό τρόπο το πιο υπέροχο δημιούργημα Του, τον άνθρωπο, και να βάζει Βασιλιά στο ανθρώπινο γένος τον μονογενή Του Υιό και Θεό. Όσοι από τους ανθρώπους θα ζούσαν στη γη σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, θα έπαιρναν στον ουρανό τις θέσεις εκείνες που είχαν πρώτα οι άγγελοι πριν πέσουν από τον Ουρανό στην άβυσσο, όταν ακολούθησαν τον υπερήφανο Εωσφόρο. Για τον λόγο αυτό, ο θυμός του σατανά στο εξής δεν θα στρεφόταν μόνο εναντίον του Θεού και του μονογενή Υιού Του, αλλά και εναντίον του ανθρώπινου γένους.
Το μίσος του εναντίον του Χριστού τον έκανε Αντίχριστο και ο φθόνος που είχε για τον άνθρωπο, επειδή θα του έπαιρνε στον ουρανό τη θέση που πρώτα αυτός είχε, τον έκανε μισάνθρωπο, να εχθρεύεται δηλαδή, και να πολεμά νύχτα και μέρα κάθε ανθρώπινη ψυχή. Αποκλειστικός στόχος και σκοπός ήταν πλέον να συμπαρασύρει στο σκοτεινό βασίλειο της κόλασης όσο πιο πολλούς ανθρώπους μπορούσε.
Η ειδωλολατρία, η θεοποίηση δηλαδή υλικών πραγμάτων, και η μαγεία είναι τα πιο αγαπημένα σατανικά του όπλα, επειδή με αυτά οι άνθρωποι έμπρακτα αρνούνται τον ένα αληθινό Θεό και δέχονται τον σατανά σαν θεό του κόσμου.
Το μίσος, ο εγωισμός, η ασπλαχνία, ο φθόνος, η ζήλεια, η κακία, η κατάκριση, η ανηθικότητα, η πονηριά, η φιλαργυρία και άλλα πάθη, αποτελούν τα σατανικά βέλη με τα οποία κάθε μέρα πολεμά τους ανθρώπους.
Στην προσπάθεια σου λοιπόν αυτή, αγαπημένο μου παιδί, να μεταφέρεις στους ανθρώπους το θεϊκό μήνυμα της ουράνιας Αλήθειας, πρέπει να μην αγνοείς την πολεμική αντίσταση που θα έχεις από τον Εωσφόρο και τους δαίμονες του. Όταν σε δουν να τους παίρνεις μέσα από τα χέρια τους όλους αυτούς που παρέσυραν στα φριχτά δαιμονικά δεσμά της πλάνης και της αμαρτίας, θα αντιδράσουν με ποικίλους τρόπους εναντίον σου. Εμπειρικά τότε θα γνωρίσεις την πολυποίκιλη δαιμονική αντίδραση τους ενάντια στο ευαγγελικό φως της αγάπης που θα θέλεις να φέρεις στα αδέλφια σου.
Εσύ, πως θα αμυνθείς ενάντια στη δαιμονική αυτή αντίδραση; Τι πνευματικά όπλα θα χρησιμοποιήσεις, ώστε και τα αδέλφια σου να βοηθήσεις αποτελεσματικά αλλά και τον εαυτό σου να προφυλάξεις από τις δαιμονικές επιθέσεις;
Φυσικά, το να αφήνεις την ψυχή σου με απόλυτη εμπιστοσύνη, σαν ένα μικρό παιδί, στα χέρια του Θεού Πατέρα σου για να την κατευθύνει, θα είναι η πρώτη και βασική δύναμη της ψυχής σου. Θα χρειαστεί, όμως, και να κρατάς καθαρούς από κάθε δαιμονική προσβολή τους τέσσερις πόλους της ύπαρξης σου, δηλαδή, το νου, την καρδιά, το στόμα και το σώμα σου.
Αυτό θα το πετύχεις με τα πνευματικά όπλα που μας έχει δώσει ο Θεός γι’ αυτό τον πόλεμο. Τα όπλα αυτά, επειδή ο άνθρωπος είναι σώμα και ψυχή, δηλαδή ύλη και πνεύμα, είναι και υλικά και πνευματικά. Η νηστεία, η αγρυπνία, η προσευχή, οι μετάνοιες, καθώς και άλλες ασκήσεις που γίνονται με τη συμμετοχή του σώματος, αφορούν το υλικό οπλοστάσιο.  Η αγάπη, η ανεξικακία, η ευσπλαχνία, η πνευματική ταπείνωση, καθώς και άλλες πνευματικές αρετές, αφορούν το πνευματικό οπλοστάσιο.
Οι θεάρεστες αυτές ασκήσεις, μαζί με την απαραίτητη καθημερινή μετάνοια για τα λάθη μας, κάνουν τον Θεό Πατέρα να χαίρεται και να μας κλείνει με πολύ αγάπη και στοργή στην θεϊκή Του αγκαλιά.  
Αγαπημένο μου παιδί, μόνο μέσα από τη θεϊκή αγκαλιά Του θα αξιωθείς να γίνεις πραγματικά ένας μικρός δικός του ευλογημένος Ιεραπόστολος. Αυτή είναι και η θερμή μου ευχή για σένα.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ